Home > FAQ

Onze veelgestelde vragen

Wilt u meer informatie over de diensten en producten van CKV Plastics? Lees onze meestgestelde vragen en kijk of uw vraag (én antwoord) erbij staat. Heeft u na het lezen van deze veelgestelde vragen nog geen antwoord op uw vraag, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen!

Neem contact op

Vragen of meer weten?

Algemeen

Leeg

Leeg

Wat zijn de kenmerken die CKV Plastics zo herkenbaar maken?

Bij CKV Plastics werken we in schone productieruimtes die licht, ruimte en rust uitstralen. Dit komt overeen met onze werkwijze en mindset. Bovendien zijn al onze medewerkers betrokken en loyaal en beschikken wij over zeer veel kennis van onder andere beschermdoppen en shipping caps voor de automotive. Tot slot hebben we veel kennis van en ervaring met allerhande kunststoffen, waaronder TPE (thermoplastic elastomer).

Werkt CKV Plastics milieuvriendelijk?

CKV Plastics vindt duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zeer belangrijk. Zo werken we met een MVO-milieubarometer en gaan we zuinig om met energie door gebruik te maken van nieuwe machines, technieken en warmteterugwinningsmogelijkheden. Uitval van de machines wordt gerecycled.

Kan CKV Plastics de assemblage of eindmontage van een product op zich nemen?

CKV Plastics kan in samenwerking met andere partners de assemblage van uw product verzorgen. Wilt u meer informatie hierover? Neem contact met ons op!

Kunststof spuitgieten

Leeg

Leeg

Wat zijn de kosten van een kunststof product?

De prijs van het kunststof spuitgieten van uw product hangt af van verschillende factoren, zoals de productgroottes, het gebruikte materiaal, de matrijs en meer. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten.

Wat zijn de voordelen van spuitgieten ten opzichte van andere technieken of metaalbewerking?

Dankzij de automatische fabricage en reproduceerbaarheid kan spuitgieten u veel voordelen opleveren, zoals een aanzienlijke kostenbesparing! Wilt u meer informatie over de voordelen van spuitgieten ten opzichte van conventionele productiemethodes? Schroom niet en neem contact met ons op.

Welke spuitgiettechnieken worden gebruikt?

We staan open voor alle mogelijke spuitgiettechnieken, zoals de welbekende technieken IML en 2K. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Wat zijn de kosten van een matrijs?

Een matrijs verdient zich terug over de gemaakte aantallen. Door vooraf goed te overleggen wat uw doel en terugverdienmodel moet worden, bieden wij u de juiste oplossing. De matrijs is uw eigendom – gemaakt en afgestemd op uw behoeften. Wij gaan daar zeer zorgvuldig mee om! Wilt u meer weten over de matrijs, neem dan contact met ons op.

Kan CKV Plastics biologische materialen verwerken?

Uiteraard kan CKV Plastics ook biologische materialen verwerken. Het is echter afhankelijk van uw wensen en eisen of biologische materialen de juiste keuze zijn. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op! 

Wat voor soort kunststoffen kan CKV Plastics verwerken?

Alle thermoplasten kunnen op onze machines verwerkt worden, behalve PVC. We hebben veel kennis en ervaring met de verwerking van TPE (thermoplastic elastomer). Wilt u meer informatie over de kunststoffen, bekijk dan onze webpagina met veelvoorkomende kunststoffen.

Spuitgiet toepassingen

Leeg

Leeg

Spuitgiet toepassingen

Hoe moeilijk of ingewikkeld een bepaald product ook lijkt, met kunststof spuitgieten zijn bijna alle producten te maken. Van sleutelhangers tot metaalvervangende producten: bij CKV Plastics kunnen we producten ontwikkelen van 0,5 tot 500 gram en met een sluitkracht van 250 tot 3.000 kN! Wij zijn hierbij gespecialiseerd in beschermdoppen, shipping caps en TPE-producten. 

Voor welke branches werkt CKV Plastics?

CKV Plastics is niet gebonden aan branches en industrieën. Wij kunnen vrijwel alle kunststof producten vervaardigen, ongeacht de branche of sector! Wilt u meer informatie? Schroom niet en neem contact met ons op.

Kwaliteit

Leeg

Leeg

Hoe bewaakt CKV Plastics de kwaliteit tijdens het productieproces?

Tijdens het vrijgaveproces van een nieuw product wordt door onze spuitgieters een programma geschreven om een zo optimaal en stabiel mogelijk proces te verkrijgen dat de producten reproduceert in maatvoering en uiterlijk. De mastersamples en procesparameters worden na goedkeuring opgeslagen, zodat ons team altijd een referentie heeft. Opleiding en preventief onderhoud aan de machine en matrijs doen de rest.

Waarom is CKV Plastics ISO-9001 gecertificeerd?

CKV Plastics vindt het belangrijk om kwalitatieve producten af te leveren, daarom zijn we ISO-9001 gecertificeerd. Deze normering ziet u terug in onze werkwijzen en productieplant: het heeft ons structuur, standaardisatie en efficiëntie gebracht. Voor onze opdrachtgevers in de automobielindustrie werken wij met bepaalde elementen uit ISO/TS 16949.

Productontwikkeling

Leeg

Leeg

Wat kan ik van CKV Plastics verwachten op het gebied van productontwikkeling?

CKV Plastics denkt mee over concepten en voor de complete productontwikkeling werken wij samen met ervaren partners. Veelal krijgen wij build-to-print 2D- of 3D-tekeningen aangeleverd, die wij toetsen aan het eisenpakket en de technische maakbaarheid. Waar nodig geven wij advies over verbeteringen of voeren we flowanalyses uit ter staving. Wilt u meer informatie over de productontwikkeling, neem dan contact met ons op.

Hoe ontwikkelt CKV Plastics prototypes?

Er zijn verschillende mogelijkheden om prototypes te ontwikkelen. Van een 3D-geprint product tot een werkend spuitgietproduct in het gekozen materiaal dat de werkelijke eigenschappen en maatvoering zal hebben. Alles is mogelijk!

Staat uw vraag er niet tussen?

Product-
ontwikkeling

Van ontwerp tot
eindproduct

Een nieuw product komt in zes duidelijke stappen tot stand. In nauw overleg met u zorgen wij voor een eindproduct dat gereed is voor (massa)productie.

Kunststof
spuitgieten

Producten in alle
vormen en maten

Bij spuitgietbedrijf CKV Plastics hebben we meer dan dertig jaar ervaring in het vervaardigen van hoogwaardige kunststof producten in iedere vorm en ieder formaat, zoals kunststof beschermdoppen en plastic shipping caps.

Spuitgiet
toepassingen

Voor allerhande
branches

CKV Plastics is niet gebonden aan branches en industrieën. Wij kunnen vrijwel alle kunststof producten vervaardigen, ongeacht branche of sector!